Μαθητές – δημοσιογράφοι- Το 4ο Γυμνάσιο στο “Βήμα της Πρέβεζας”

Επίσκεψη σε καθημερινή εφημερίδα της Πρέβεζας

Οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας  κατά το σχολικό έτος 2018-19   συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και μεταξύ των δράσεων είναι και η έκδοση ηλεκτρονικής εφημερίδας.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τη Διευθύντριά του Σχολείου κ. Βαρβάρα Ζαντραβέλη και τις εκπαιδευτικούς Χριστίνα Κακοσιμου και Κατερίνα Στάθη στις 15 Νοεμβρίου 2018 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους της εφημερίδας, να ξεναγηθούν σε αυτούς και να λύσουν απορίες σχετικά με την δημοσιογραφία και τον χώρο της ενημέρωσης, παρακολουθώντας και ορισμένες από τις διαδικασίες παραγωγής και εκτύπωσης της εφημερίδας.

 

Στους μαθητές μίλησε ο εκδότης της εφημερίδας, Δημήτρης Κατσιπανέλης αλλά και η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά και μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν πως εκδίδεται μια εφημερίδα; πως συλλέγονται και αξιολογούνται οι ειδήσεις;

Πώς ιεραρχούνται τα θέματα; Με ποιο τρόπο μπορούμε να διαπιστώσουμε τα ψεύτικα  νέα που κυκλοφορούν ;

Οι ερωτήσεις και οι παρατηρήσεις τους, καίριες και επίκαιρες και ελπίζουμε να απαντήθηκαν στο σύνολό τους .

Τέλος ελπίζουμε η εμπειρία τους από την επίσκεψη στο «Βήμα της Πρέβεζας» να αποδειχθεί ενδιαφέρουσα και γόνιμη στην προσπάθεια που κάνουν οι έφηβοι δημοσιογράφοι να εκδώσουν τη δική τους εφημερίδα.

Tο πρόγραμμα είναι το Erasmus+ programme Ν.Α.Τ.Α.  for School Exchanges and Exchange of good practices με Συντονιστικό σχολείο το Kangillinnguit Atuarfiat στη ( Γροιλανδία ) και Εταιρικά σχολεία το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας , Ελλάδα και το Collège Lycée professionnel Saint-Joseph, Sarlat της Γαλλίας.

Να τι έγραψαν οι μαθητές μας για την επίσκεψη αυτή ως το πρώτο άρθρο τους …

https://www.mypreveza.gr/2018/12/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82.html